~Ahlan Wasahlan~

selamat datang.......

Sunday, January 10, 2016

berubah angin lagi???

Assalamualaikum w.b.t

Lamanya aku tinggalkan blog ni..penuh dengan sarang labah-labah..hahaha.. dekat 2 tahun lebih kot xde apa2 berita update dlam blog ni..dalam tempoh masa 2 tahun ni, macam-macam kejadian dah terjadi..
apakah itu??? jeng..jeng..jeng...

Sebenarnya xde mood pun nak mencoret dalam blog ni..tp bila baca kisah-kisah lama..alahai..syoknya bila dapat mengimbau kenangan lama-lama. Aku x kisah pun xde org baca sebab aku punya prinsip, blog ini sebagai tempat aku berkongsi kisah hidup utk tatapan pada masa akan datang..hehehe..

OK.. Alhamdulillah, bila baca entry lama2 aku, sebenarnya menjadikan aku lebih positif dan berserah sepenuhnya kebergantungan aku pada Allah S.W.T.. banyak nikmat-nikmat yang Allah dah beri pada aku.. apa yang aku mintak, alhamdulillah semua ditunaikan olehNya.. Tapi aku sebagai makhluk ni, masih lagi belum dapat jadi yang lebih baik..Astaghfirullah halaziim...

Iftitah & Husna duk tgk org korban lembu...

Alhamdulillah.. dua orang puteri aku dah pun besar..sekejap je rasa masa berlalu.. Iftitah dah nak masuk 5 tahun, Husna dah nak masuk 3 tahun..Dua-dua dah hantar ke Tadika dan Pre Tadika.. Xde tambah anak lagi ke???hehehe..jeng..jeng..jeng.. 



Anak aku dah 3 org dah..dan ketiga-tiga adalah perempuan..huhuhu..xde rezeki lagi nak dapat anak laki.. Anak no 3 aku, Nur Iliya Madihah, dilahirkan pada 4 Ogos 2014..dah nak masuk 2 tahun dah..hihihi..betapa lamanya kan aku x update..tiga org ni lah pelembut hati mama & abah..penawar kami ketika duka lara dan pengikat kasih sayang kami suami isteri.. Ada waktu baik sgt2 tiga org ni..ada waktu gaduh xleh duk dekat..hahaha..masing-masing ada karektor tersendiri..kakak macam biasa lah si manja yang still tido kena duk sebelah mama..nak apa2 kena ada mama..husna pulak jenis yg very independent.. masa kecik pun dia nangis time nak susu jer..cuma dah besar ni adalah sikit peel suka mengamuk bila x kena dengan angin dia..well, anak no 2 memang unpredictable..huhu Iliya pulak manja jgk, mcm kakak n quite jelous kalau kakak2 dekat dengan mama..umpamanya mama is her's belong..hihih..macam-macam ragam sebenarnya nak membesarkan anak2 ni..

Anak dah 3..so sekarang duk mana lak??Alhamdulillah..puas dah merantau duk negeri org..akhirnya Allah beri rezeki untuk duk di terengganu.. Negeri Cantik, Budaya Menarik..Insyaallah, Orangnya Baik-baik...(promote negeri sndiri nmpk).. Masa sebulan sebelum iliya lahir, dapat surat pertukaran ke Terengganu.. Syukur sangat2..al maklumlah masa tu tgh sarat mengandung anak no 3, suami still dekat Kulim.. aku dekat Ipoh, jaga Kakak dgn Husna sorg2..memang satu rahmat sgt dapat tukat ni..  Akhirnya, dapat jugak duduk kat rumah sendiri..Even still berjauhan dengan suami, almost 6 years kawin, still PJJ..nak buat mcm mana kan..Kita hanya merancang, Allah adalah sebaik-baik perancang.. semoga ada sinar kebahagian buat kami sekeluarga untuk tinggal sebumbung.. Semoga dipermudahkan segala urusan olehNya..

K..till meet again next time..daaa...

Buah hati kami......
strawberry girls...

Gambar raya tahun lepas..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...