~Ahlan Wasahlan~

selamat datang.......

Monday, December 17, 2012

SEMAKIN JAUH........

Assalamualaikum w.b.t

hidup ni penuh dengan dugaan, penuh dengan cabaran..cabaran berjauhan dengan suami, cabaran membesarkan anak tanpa kehadiran suami sepenuhnya..tp nak buat macam mana, sebagai seorang pekerja, merangkap isteri dan ibu..semua tugas dan komitmen tu kena aku hadapi sebaiknya.. walau berat rasa dugaan dan cabaran tu, harap2 Allah sentiasa beri aku kekuatan dalam menghadapi semuanya...

Dugaan terbaru, husband transfer ke Kedah start minggu depan..semakin jauh la aku ngan dia..sedih mengenangkannya, dulu tiap2 minggu sekurang2nya dapat la ke Perak melepaskan rindu anak pada abahnya . Tapi sekarang, aku tak tau macam mana...tiba2 terasa sayu hati masa menaip entry ni..dulu masa pgnant iftitah, hubby jauh jgk, di Perak..ni baby kedua pun sama..makin jauh dari kami..Putrajaya - Kedah...??? macam mana nak jmpa hujung minggu sedang jarak dan masa menjadi kekangan kami...
Ya Allah..kuatkan semangat aku dalam menghadapi semua cabaran ni..sabar kan aku dalam mendidik anak aku..berilah aku kekuatan dan kesihatan sepanjang mengandung baby ni...berilah kesempatan kpd kami untuk merasai kebahagiaan sebenar hidup sebagai sebuah keluarga yang lengkap..

Orang mungkin tgk mcm biasa aje..tp hati dan perasaan kita, tak siapa tahu..kat putrajaya ni pun rumah masih xde, still duduk ngan mber2 bujang..dgn anak dara aku sorang..permohonan pindah ke utara dah buat, tp jawapan sampai la ni..TIADA KEKOSONGAN... arrrhhhh........aku sekarang duk risau macam mana nanti kalau tiba2 sakit nak bersalin..dgn jauh dgn husbnadnya, family pun jauh....hanya mengharap pada kawan2 la.... Harap2 nya baby kuar lah ikut due ye..mama ambik cuti awal ckit nanti..

Doakan saya dapat tukar dekat ngan husband ye kwan2..semoga semua urusan kita dipermudahkan.. Positifkan minda...Dia tidak akan menduga seseorang diluar kemampuan dirinya...

wassalam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...