~Ahlan Wasahlan~

selamat datang.......

Wednesday, November 21, 2012

syukur pada Mu..

Assalamualaikum w.bt.t

Alhamdulillah masih lagi diberi peluang oleh Allah swt untuk bernafas di muka bumi ini..
kaku jari jemari ni nak menaip..tak tahu nak start dari mana..banyak sangat prkara2 yang dah berlalu..
kat mana nak mula ye.. emm..terbaca kisah sedih dari blog xeatopia.blogspot tentang kematian kawannya mengingatkan aku tentang kisah pemergian sahabat di UMT baru2 ni, Syed Aminudin akibat kencing tikus..
Sesungguhnya hidup mati kita telah ditetapkan olehNya..semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yang soleh... Mungkin skali2 terfikir kat kepala kita, umur masih muda lagi kan, maut tu mungkin lambat lagi.. tp yang sebenarnya mati itu pasti, tak lambat atau cepat walau sesaat...

ok..xnak dah sedih2.. tp cerita kurang sedih ckit la...lepas abis study hari tu sempat lah duk rehat kat rumah jaga makan minum cik abang ngan ank dara aku..then, lepas result exam kuar, start lapor diri semula kat majikan lama..alhamdulillah la result prekse amat memuaskan hati aku..sape2 yg kata org dah ada family x leh manage study tu, silap besar ye..bukan aku nak berlagak..tp pokok pangkal nya kita kene berusaha..walau sukar mana pun..insyaallah pasti ada jalan dia...

Bila cite bab keje pulak, skali lagi aku terpaksa berjauhan dgn suami.. dah 2 tahun lebih kitorg kawin ni, belum pernah lagi dapat duk sama2 kecuali time aku cuti sem... sian betul la kan..makan minum suami aku pun xleh aku jaga betul2..tp badan dia naik byk gile dah..hahaha...balik kg mesti org tegur gemuk.. senang hati kot.... skrg ni aku kat putrajaya, suami kat teluk intan..kira2 xde lah jauh macam duk tganu hari tu..tp still x jumpa slalu.. hujung minggu aku drive lah ke sana ngan iftitah naik kete..bayangkanlah kalau si iftitah tu tak tido, memang nangis2 nak duk atas riba..dan memang aku terpaksa lah bawak kete dgn meriba dia..korang bayangkanlah..kalau dekat xpe, ni mau 3 jam gak baru sampai..hanya pada Allah aku berserah tiap kali nak balik sana. Aku pastikan jugak time dia nak tido, baru la aku rancang perjalanan..kalau x memang meroyan jugak la...

Alhamdulillah gak, umur iftitah setahun 3 bulan, aku pregnant lagi..kali ni merasa ckit alahan..baru tau mcm mana lah mber2 aku sebelum ni alahan time pgnant..tp dah 3 bulan, ok..sekarang dah nak masuk 6 bulan.. insyaallah due bulan 3 jugak, harap2 sama tarikh ngan iftitah..senang mama ngan abah celebrate skali..hehe... Kat putrajaya ni pun still lagi duduk ramai2..sewa bilik n sumbat skali iftitah kat situ..hehe..mule2 tu memang hari2 dia nangis, ye la..rumah tu xde tempat dia nak lari2..pastu dia takut gak ngan orang2 yang baru dia kenal..tp nak wat macam mana sayang..nak cari rumah kat sini & nak duk sorang2 rasanya mama x leh lagi, tp nanti kalau adik dah lahir, insyaallah mama cari rumah yang selesa ckit utk kt anak beranak... nak tunggu kuarters, ntah la..berjanggut kot dulu..hahaha..skrg ni pun giliran ke 1000 lebih..ntah tahun bile nak dapat.. wat rayuan pun, jawapan sama jer..xde semangat dah... apepun harap sangat tahun depan dapat tukar  dekat cik suami..kurang2 nanti ada ank dua leh la gilir2 jaga..x aci la mama jaga sorang2..huhuhuhu... doa2 kan lah semoga semua urusan dipermudahkan olehNya...

K lah..lain kali update lagi.. wassalam

p/s: sama-sama kita doakan keselamatan saudara2 kita di Palestin..semoga terus diberi kekuatan olehNya.. insaf rasa, dugaan aku ni kecik jer berbanding dgn diorang :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...