~Ahlan Wasahlan~

selamat datang.......

Wednesday, May 18, 2011

our journey to perak...

Assalamualaikum...

baru dpt post entry ni..pd hal dah 2 minggu dah sampai di bumi perak ni.. alhamdulillah dapat gak duk ngan hubby walau sekejap je..erm..kami bertolak dar tganu selasa lepas, lalu ikut gua musang-lojing-gua musang- tapah-teluk intan-hutan melintang..jauh betul perjalanan..nasib lah iftitah x meragam dalam kete..tido je sepanjang pejalanan..

abh sy tgh drive.....

sempat gak singgah kat cameron highland kejap..tahun lepas dtg sini, iftitah dalam perut lagi waktu tu..2 ke 3 bulan..hehehe..ni saja dtg nak makan waffer strawberry..hahaha..hubby aku nyer keje lah..rajin sgt dia nak naik ke CH ni..kalu ikut aku, maleh weih..g CH, singgah beli syur kjp sbb cadang nak wat nasi ayam, n terus je g kat strwberry farm tuh..yg x best nya..tgh ttgu nak makan, mengamuk sakan lah si iftith tu..aduih..cuak gile mama dia ni..abh dia lak g order..kena handle sorang2..dah lah nangis kuat..mujur x ramai org.. dia ni kalau nak isap susu, x nyempat2.. aku ni lak, dah nak travel mls nak pam, bagi direct jer..dah dapat direct susu tu trs lah dia syp n tido..aiii..ank bertuah ni...kt bawak g jalan2, dia nak ngis lak..
mama dia pun satu kan..anak kecik dah jalan dah..eh...aku singgah je tau..bukan semata2 je g situ... then, dia bgun balik n dapat lah tgkap gambar budak pas nangis ni...


mama iftitah n abah...

dtg CH lepaskan hjt abh nak mkn waffer strawbery...

pastu kami turun ikut tapah..perhh..pening kepala aku..dah la jalan sempit.. sampai kat rmah hubby kul 7 lebih..sblm mgrib...seminggu duk rmh jadi suri rmh n tukang masak..best sgt.. duk ngan hubby n iftitah...baru lah merasa lengkap hidup ni..hahaha..tp sekjap je pun, 2 bln jer..

minggu lps dah stat prtikal kat enggor, kuala kangsar, perak..aku duk ngan siti, mber kustem n dof dulu..pjj gak lah ngan hubby..tp hjung minggu, aku n iftitah balik teluk intan lah..dkt ckit abah dia nak jmpa anak kan...iftitah lah wat masa ni hantar rmh pengasuh..alhamdulillah dpt pengasuh yg baik n jaga anak aku baik2..n yg penting terima susu yg aku pam tu..syukur sgt2... iftitah pun alhamdulillah x meragam n x nangis.. hjg mggu baru ni balik t.intan, dtg sini balik aku drive..nasib spnjg jalan iftitah x nangis.. tido je dia..mama dia leh lah drive dgn tenang..hehehe..

sy dlm car seat sbb abh lum beli buai...

k lah..bosan lak..keje bagi makan kt arowana dah satle..aduii..mcm mana lah nak bagi mkn ulat ni..aku dah le geli..tolong weihh..hahaha..

k..adios..salam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...