~Ahlan Wasahlan~

selamat datang.......

Tuesday, December 28, 2010

cuti krismas & hari minggu yg bz....

salam.....

hari sabtu hubby dpt cuti..dapatlah aku g jalan2 utk beli brg2 baby ckit n g lepas ngidam utk makan sate kat Hj samuri Sate, kajang..hehe...kitorg bertolak g KL awal2 pagi lagi..tkut jalan jem jer..kul 7.30 dh gerak..pagi wat srapan lebih kurang jer n terus gerak..nasib jalan x brp jem sgt..cuma ada byk gak kete singaporean... yg kami bengang sgt tu time nak isi minyak kat r&r seremban..ada ke patut mat Bangla tu leh suh kete kami ke belakang sbb nak bagi kete singaporean tu isi minyak dulu..hangin jer rasa..igt kita xde duit ker???!! nak lebih kan org luar lak..ikut giliran ler nak isi minyak pun..teruk tul bangla tu..dah..wat sakit hati jer igt..hehe..

then, masuk kl..aku ni x brp igt jalan nak ke sogo..mula2 tu sesat gak sekali..pastu try lagi n akhirnya jumpa gak..shopping kat sogo ajer lah..masa g pintu baru jer nak bukak..haha..tp dah ramai yang menunggu...memang pening lah sebenarnya nak beli brg2 baby ni...tp nasib lah dah ada check list..tp tu pun terkulat2 x reti nak g beli yg mana dulu... dah ler pegang2 baju yg kecik2 tu, harga dkt2 20 semua..isyh..mak dia ni angkat letak jer baju tu mula2...haha..ye lah kita ni x de kepakaran bab2 gini.. pastu pilih jer smua.. nasib ler hubby banyak tolong pilihkan..satu lagi peroblem sbb x tau lagi sex baby..so, kena lah beli baju unisex...tp yg byk nya baju baby girl lah...last2 beli yg neutral sbb in case apa2 dua2 leh pakai kan...ermmm..lama jgk ktorg duk kat situ.. duk pilih n cari best value.. kalu nak yg jenama baby kiko semua, adui..kopak lah wei...haha..ramai gak lah yg dtg shoping kt situ...n aku tgk perut org smua memboyot..tp aku ni bsa2 jer..perut kecik jer..tp xpe lah..janji baby sihat...

pas shoping sogo, hubby ajak jalan2 kat the mines lak..penat giler..solat kat sana ler...kat sana ada mcm jualan utk brg2 elektrik..so, aku survey2 ada lah berkenan ngan printer canon yg ink dia ltk kat luar..mula2 mamak tu bagi tau rm210 satu set.. ok lah harga..then kitorg g servey kat the mines, harga kat kedai lain mmg mahal lah.area 275-290... so, dah wat keputusan nak beli yg td.. g skali lagi, dia up harga jadi 215..panas betul...td beriya2 bagi tau 210...mmg aku n hubby aku dgr harga tu.. sudahnya budak tu x ngaku...last2 kitorg mls lah nak beli sbb dah menipu mcm tu..mcm nak gaduh2 lah tu...eii..nak meniaga tp x betull...ce letak harga ker kat situ,,ni sdp dia jer..leh la nak pau sape kan..moral of stoty, kita kena ada pendirian gak utk pertahan hak kita..so, ko x nak duit, lantak lah...

kuar dari the mines pas solat mgrib, then g ambik BIL kat serdang n g kajang mkn sate sama2... best2,...akhirnya dpt gak mkn sate yg selama ni nak sgt aku makan..hehe..tu lah dulu slalu sgt dating g makan sate kajang..skrg ni sampai ngidam..alhamdulillah dpt mkn n puas sgt...

hari minggu family mertua dtg sini..perh..3 kete..aku dah kelam kabut nak masak apa..ye lah..almaklumlah..kat rmh kami ni, dapur pun bujang...pendek kata mcm org bujang ler..aku prepare bhn2 nak wat beehon jer..utk mkn mlm lah sbb ptg dh makan kat mydin mitc...nasib aku baik..hahaha...tok hubby aku tlg mskkan...yeaaaa,,, mmg lega sgt..bukan apa..kalu mkn utk sorg dua xpe..ni ramai2 aku mmg x brp nak yakin...hehe..kebetulan mlm tu ada bola piala AFF..mmg riuh rendah lah diorg tgk bola..berlawan sorak ngan pekerja2 indon kat rmh bawah...hahaha...nasib menang...
hopefully malaysia menang lagi mlm ni lawan ngan indon...

k lah..panjang lebar dah..nak upload gambar tp line x brp nak ok lak..
k..adios..smga tahun baru menjanjikan yg terbaik utk kita semua...aminn....

Monday, December 20, 2010

entry minggu lepas....

salam...
minggu lepas hari khamis balik ganu ngan hubby..dia cuti 4 hari.dek kerana ada majlis kawin sedara hubby n kwn sepermainan aku kt kg pun kwin, so kami balik ganu.. jauh nya aku rasa perjalanan..kami bertolak kul 7 pagi dari Jasin..pastu singgah Kuantan jap satle urusan kat ofis lama n jmpa kengkawan..waa...rindunya kat deorg semua.. pastu kami mkn2 kat taman gelora..dek krn aku nak mkn rojak ayam..diorg pun makan gak ler..haha..payahnya lah org ngndung ni..smua nak makan... walau jmpa sekejap jer, tp syok leh tukar2 citer..

pastu destinasi seterusnya singgah rmh kak aku kat kerteh..solat n minum2 skjp pastu bertolak balik rmh mak mertua.. penat x usah cite lah..nasib naik kete..kalu naik bas mcm g jasin hari tu..adoi...x snggup aku..krem punggung2.. sampai rmh mak mertua dah kul 6 lebih.. esokknya hari jumaat, g Dungun, sbb majlis kawin pak sdra hubby.. aku jadi pengangkat dulang hantaran gak..haha... balik dr dungun leh ar rehat2 jap... malam baru balik rmh aku kt marang.. penat wei duk berulang2 gitu..adoii..kena jaga hati dua2 family..kan x balik rmh tu, rmh ni terasa...apapun smua tu dugaan..

hari sbtu (18/12) kenduri kwin mber aku..congrate suhaida & shuhaizal..smga berkekalan ke akhir hayat & cepat2 dapat baby..ahaks.. mcm bsa ar..g kenduri ramai jer mempersoalkan perut aku yg x memboyot mcm org lain.. ada yg kata x nmpak mcm prgnant lah...mcm2..dah nak wat mcm mana..Allah dah bagi aku perut kecik..pakai baju kurung pun boleh lagi..huhu.. xpe lah kan..anak aku ni malu2 ckit..huhu..xnak besarkan perut mama dia..hehe..tp berat naik mcm bsa jer..so, aku x yah risau asalkan baby ni sihat n membesar dgn sempurna...yg mber aku sorg lagi pgnant lebih kurang ngan aku mmg memboyot ar perut dia..tu yg org wat perbezaan kot..xpe lah Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik..mungkin xnak bagi aku susah2 sbb tau aku study kan..apapun alhamdulillah...

mmg bz sgt ar balik ni..nak kena satle byk urusan berkaitan dgn JPA.. dgn saksi, penjamin n mcm2 lagi..nasib lah hubby ada teman kan.. tp mmg penat sesangat..dah lah nak g satle kat bandar KT tu punya lah payah nak cari parking..mmg tensen sgt2..tp alhamdulillah dapat lah selesaikan semua...harap2 pas ni dipermudahkan lagi urusan.
gini rupanya hubby aku rasa bila dia balik kg jumpa aku..sian betul..dgn perjalanan yg ambik masa 7 8 jam nak sampai pastu dgn kena lalu ikut jalan yg sunyi malam2..lalu ikut ladang kelapa sawit yg sememangnya menyeramkan...baru aku rasa mcm mana dia rasa... insaf n terharu sekejap.. ni wat i bertambah syg kat u ni hubby..hahaha...ni aku dah 2 hari jadi x larat..sampai nak demam2 kes jalan jauh2 sgt..

skrg ni dah nak masuk mggu 29 kot..mggu dpn baru cek perut..skrg still kena check up berat n bp..harap2 smua ok lah..skrg ni pun aku tgk buntu samada nak extend ke x semester depan..rasa2 boleh kot kalu aku x extend...ambik sbjek ringan2 ckit..xleh lah nak ikut2 org...ikut kemampuan diri..final exam hujung bulan 4..insyaallah aku due pertengahan bulan 3. pastu dgr2 lah khabar semester 3 nanti stat bulan 9..x ke huru hara aku nanti? aku kena fikir betul2 ni..kdg sian gak kat baby nt..tp fikir..lg kesian kalu aku tggl dia lama2.. smg Allah mudahkan smua...amin...

k..gudbye....

Monday, December 13, 2010

alkisah kami...........

Salam...
dah 2 minggu dah aku duk kat melaka ni ngan en suami..baru rasa sronok sbb akhirnya dpt gak duk berdua2an..tp tu pun sebulan jer lah dpt mesra2 gini..pasni kena balik umt smula..hopefully dipermudahkan semua utk aku semester dpn.. sblm ni kawin2 terus duk jauh2..sbulan skali jer pun dpt jumpa..tp alhamdulillah dpt gak duduk sma2..
ermm..duduk sendiri ni kena lah masak sendiri..nasib lah dapat en suami yg x memilih bab makan2 ni..apa2 yg aku masak semua dia makan..x byk songeh..hehe..nak lak isteri dia ni bukan reti sgt bab2 masak ni..hentam jer..dipendekkan cite, kat rmh ni xde peti ais..pastu dapur pun kami guna yg gas butana tu jer..huhu..pastu masak smua pakai kuali..nasib baik mak aku dah pesan awal2 bwk kuali..kalu x msak guna periuk letrik jer kot..huhu.... apepun..best walau duk x semewah org duk kondo, tp yg pnting ape2 hal en suami sokmo ada..

ttg pregnant, skrg dah nak masuk 28 minggu..kira2 7 bulan lah..sekejap jer rasa.. masa ni lah hubby baru leh usap2 perut, dpt cakap2 ngan baby..n baby pun dah bagi respond kat suara abah dia tu..hehe..happy ye syg..alhamdulillah lah Allah bagi mudah semua kat aku..tp skrg ni cpt nak semput..tido malam pun asyik terjaga jer.. nak stat tido pun payah..takpe lah..blajar2 lah yer..nt anak terjaga tgh2 malam, aku gak kena bangun... ermmm..baru2 ni berat dah stat naik..huhu..terkejut aku dekat 3 kg naik..adui...pastu terus kena refer kat doktor..doktor lak suh monitor berat ngan bp every week..disbbkan aku kat melaka ni, so terpaksa tumpang kat klinik desa area sini2 ler..mula2 en suami suh g jasin, tp aku x confident jer rasa nak bwk kete manual dia tu masuk bandar..karang kan ada berpeluh2 kat trafic light..haha.. sudahnya, kitorg round2 jmpa lah satu klinik desa yg berdekatan... disbbkan en suami yg kena masuk keje awal2 pagi n kena check kilang tu (ntah keje mcm gane), so terpaksa lah aku g sengsorang...nasib ar ada keberanian gak nak bwk kete manual tu... dah lama x bawak kan..tu mcm x yakin..pastu, bila dah dpt stabilkan cluth n minyak, ape lagi..hehe..mula le aku pecut..

ermm..insyaallah bulan 3 aku akan deliver..hopefully semua selamat.. skrg ni tgh gak blajar2 n dpt ilmu ttg breasfeeding dari blog2 org lain..kita yg x reti ni kena lah byk blajar kan.. k lah..seronok rasa dapat membebel kat sini..

bubye...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...