~Ahlan Wasahlan~

selamat datang.......

Friday, October 29, 2010

imbas kenangan

Hai semua... (macam ramai yg singgah pun..huhu)

kali ni baru ler ada kesempatan nak tulis time aku kawin bln 6 ari tu... ermm..wat persiapan berbulan-bulan bagai nak rak..mcm2 bende kena wat..tmbah lah xde adik yg boleh aku kerah tnga..nasib time hari ltk telur kat bunga telur ramai ler anak2 buah yg sudi membantu...
Majlis akad nikah wat kat rumah jer..malam 4 jun 2010, aku sah jadi isteri org...terharu gak..sblm ni duk bercintan cintun..skrg, dah tukar status... byk lah tggungjawab yg kena aku pikul pasni..time akad nikah tu teruja la gak..tp frust sbb tok imam tu x pggil pun pgntin pmpn duk kat luar..cuma abg aku jer yg mari mtk aku sain kat borang nikah..huhu..tu ar..org tganu ni mmg cmtu time nikah, pmpn bsa duk dalam bilik jer..time baca taklik tu pun aku dgr dari dlm bilik jer..apa pun alhamdulillah semua berjalan lancar..skali lafaz jer, kami dah sah jadi suami isteri...




Waktu akad nikah.....




selepas ijab qabul...

Then, majlis kenduri kat rmh aku wat keesokkan harinya...5 hb 6 majlis kami... hehe.. mlm mmg aku x tido ar...bukan sebab tido ngan suami aku ek...tp xleh tido disebabkan daging lembu lambat smpai..daging sampai kul 12 lebih..keletung keletang abg2 ngan abg ipar aku duk siang daging tu..dkt kul 4 lebih baru aku tido..kul 5 lbh dah bangun dah..teruja nak jadi raja sehari..hehe

Alkisah hari kenduri, mak andam mari kul 10 lbh..kira makeup x lah vote sgt..still leh nmpak lagi muka aku..rombongan laki dtg kul 12 lebih..bolok gok aku sbb ramai ngat org..mber2 ramai datg..org ofis pun dtg dari jauh..tq to all...kami x sanding beriya pun..xde lah tepung2 twr tu semua..just ambik gmbar ngan family jer..
ptg g wat outdoor kat pantai blkg rmh aku ni..hehe..sampai ke mgrib g ambik gmbar..huhu..balik kene beleter..ye ar..org lain duk sbuk basuh periuk, aku g ambik gmbar..huhu..ala..skali skala je pun...



atas pelamin..malu2 konono..huhu

tu je lah sdkit sbyk cite time aku kawin..best2..rugi sapa kwin lambat..hehe..
tp yg pnting preparation utk kwin kena wat awal2..jgn last minit baru wat...kang kelam kabut..


sayang dia...muuahh

Thursday, October 21, 2010

muncul kembali

Assalamualaikum..

Ya Allah lama betul aku x update blog ni..walau xde sape2 baca, x kisah pon..asal leh aku luah perasaan..mcm2 benda dah jadi spnjg 5 bulan ni... bulan 6, aku dah sah jadi isteri kpd mohd khairul effendi..bulan 7, dpt tawaran smbung study kat umt n pada masa tu gak dapat tau good news..aku baru pregnant... syukur pada Mu Ya Allah...

Memang kami x merancang pun, dpt rezeki awal, alhamdulillah...tp kena betul2 kuat sbb kami suami isteri akan sntiasa duk jauh buat masa ni... skrg dah ptgahn bulan 10, aku dah 19 minggu pregnant..alhamdulillah Allah x uji aku ngan alahan yang teruk2..just xde selera nak makan mana..teringat kat en asben kot..hehe... berat pun turun jap ari tu..mungkin kes x selera + bz ngan kuliah dan lab yang belambak....tp skrg...huhu..selera bertambah2..pas makan rasa nak mengunyah lagi...sabar je lah..demi baby ni..kena ar mkn gak..tp kn kawal gak..nt 'setambun' jadinya..hehe...

Apa lagi ek? sekarang ni aku rasa sensitif sgt2...en asben ckp lebih kurang leh nangis beriya..sokmo lah nak berjuraian air mata ni..x tau lah nape manja sgt... Ye lah..kami dpt ckp pun mll telefon jer..dah lah xleh wat video call...hampeh tul lah kat estet jasin tu...dulu kita tgk je org duk jauh ngan asben derong..skrg ni bila turn sendiri..Ya Allah..betul2 dugaan..kena lah kuat semangat...tiap kali tgk org jln berdua2an ngan suami diorg, jeles nya lah rasa..kita xdpt wat mcm tu...
xpe lah mungkin Allah nak uji dulu...pasni harap2 dapat lah duk dekat2 ngan suami and duk kat rmh sendiri.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...