~Ahlan Wasahlan~

selamat datang.......

Tuesday, December 28, 2010

cuti krismas & hari minggu yg bz....

salam.....

hari sabtu hubby dpt cuti..dapatlah aku g jalan2 utk beli brg2 baby ckit n g lepas ngidam utk makan sate kat Hj samuri Sate, kajang..hehe...kitorg bertolak g KL awal2 pagi lagi..tkut jalan jem jer..kul 7.30 dh gerak..pagi wat srapan lebih kurang jer n terus gerak..nasib jalan x brp jem sgt..cuma ada byk gak kete singaporean... yg kami bengang sgt tu time nak isi minyak kat r&r seremban..ada ke patut mat Bangla tu leh suh kete kami ke belakang sbb nak bagi kete singaporean tu isi minyak dulu..hangin jer rasa..igt kita xde duit ker???!! nak lebih kan org luar lak..ikut giliran ler nak isi minyak pun..teruk tul bangla tu..dah..wat sakit hati jer igt..hehe..

then, masuk kl..aku ni x brp igt jalan nak ke sogo..mula2 tu sesat gak sekali..pastu try lagi n akhirnya jumpa gak..shopping kat sogo ajer lah..masa g pintu baru jer nak bukak..haha..tp dah ramai yang menunggu...memang pening lah sebenarnya nak beli brg2 baby ni...tp nasib lah dah ada check list..tp tu pun terkulat2 x reti nak g beli yg mana dulu... dah ler pegang2 baju yg kecik2 tu, harga dkt2 20 semua..isyh..mak dia ni angkat letak jer baju tu mula2...haha..ye lah kita ni x de kepakaran bab2 gini.. pastu pilih jer smua.. nasib ler hubby banyak tolong pilihkan..satu lagi peroblem sbb x tau lagi sex baby..so, kena lah beli baju unisex...tp yg byk nya baju baby girl lah...last2 beli yg neutral sbb in case apa2 dua2 leh pakai kan...ermmm..lama jgk ktorg duk kat situ.. duk pilih n cari best value.. kalu nak yg jenama baby kiko semua, adui..kopak lah wei...haha..ramai gak lah yg dtg shoping kt situ...n aku tgk perut org smua memboyot..tp aku ni bsa2 jer..perut kecik jer..tp xpe lah..janji baby sihat...

pas shoping sogo, hubby ajak jalan2 kat the mines lak..penat giler..solat kat sana ler...kat sana ada mcm jualan utk brg2 elektrik..so, aku survey2 ada lah berkenan ngan printer canon yg ink dia ltk kat luar..mula2 mamak tu bagi tau rm210 satu set.. ok lah harga..then kitorg g servey kat the mines, harga kat kedai lain mmg mahal lah.area 275-290... so, dah wat keputusan nak beli yg td.. g skali lagi, dia up harga jadi 215..panas betul...td beriya2 bagi tau 210...mmg aku n hubby aku dgr harga tu.. sudahnya budak tu x ngaku...last2 kitorg mls lah nak beli sbb dah menipu mcm tu..mcm nak gaduh2 lah tu...eii..nak meniaga tp x betull...ce letak harga ker kat situ,,ni sdp dia jer..leh la nak pau sape kan..moral of stoty, kita kena ada pendirian gak utk pertahan hak kita..so, ko x nak duit, lantak lah...

kuar dari the mines pas solat mgrib, then g ambik BIL kat serdang n g kajang mkn sate sama2... best2,...akhirnya dpt gak mkn sate yg selama ni nak sgt aku makan..hehe..tu lah dulu slalu sgt dating g makan sate kajang..skrg ni sampai ngidam..alhamdulillah dpt mkn n puas sgt...

hari minggu family mertua dtg sini..perh..3 kete..aku dah kelam kabut nak masak apa..ye lah..almaklumlah..kat rmh kami ni, dapur pun bujang...pendek kata mcm org bujang ler..aku prepare bhn2 nak wat beehon jer..utk mkn mlm lah sbb ptg dh makan kat mydin mitc...nasib aku baik..hahaha...tok hubby aku tlg mskkan...yeaaaa,,, mmg lega sgt..bukan apa..kalu mkn utk sorg dua xpe..ni ramai2 aku mmg x brp nak yakin...hehe..kebetulan mlm tu ada bola piala AFF..mmg riuh rendah lah diorg tgk bola..berlawan sorak ngan pekerja2 indon kat rmh bawah...hahaha...nasib menang...
hopefully malaysia menang lagi mlm ni lawan ngan indon...

k lah..panjang lebar dah..nak upload gambar tp line x brp nak ok lak..
k..adios..smga tahun baru menjanjikan yg terbaik utk kita semua...aminn....

Monday, December 20, 2010

entry minggu lepas....

salam...
minggu lepas hari khamis balik ganu ngan hubby..dia cuti 4 hari.dek kerana ada majlis kawin sedara hubby n kwn sepermainan aku kt kg pun kwin, so kami balik ganu.. jauh nya aku rasa perjalanan..kami bertolak kul 7 pagi dari Jasin..pastu singgah Kuantan jap satle urusan kat ofis lama n jmpa kengkawan..waa...rindunya kat deorg semua.. pastu kami mkn2 kat taman gelora..dek krn aku nak mkn rojak ayam..diorg pun makan gak ler..haha..payahnya lah org ngndung ni..smua nak makan... walau jmpa sekejap jer, tp syok leh tukar2 citer..

pastu destinasi seterusnya singgah rmh kak aku kat kerteh..solat n minum2 skjp pastu bertolak balik rmh mak mertua.. penat x usah cite lah..nasib naik kete..kalu naik bas mcm g jasin hari tu..adoi...x snggup aku..krem punggung2.. sampai rmh mak mertua dah kul 6 lebih.. esokknya hari jumaat, g Dungun, sbb majlis kawin pak sdra hubby.. aku jadi pengangkat dulang hantaran gak..haha... balik dr dungun leh ar rehat2 jap... malam baru balik rmh aku kt marang.. penat wei duk berulang2 gitu..adoii..kena jaga hati dua2 family..kan x balik rmh tu, rmh ni terasa...apapun smua tu dugaan..

hari sbtu (18/12) kenduri kwin mber aku..congrate suhaida & shuhaizal..smga berkekalan ke akhir hayat & cepat2 dapat baby..ahaks.. mcm bsa ar..g kenduri ramai jer mempersoalkan perut aku yg x memboyot mcm org lain.. ada yg kata x nmpak mcm prgnant lah...mcm2..dah nak wat mcm mana..Allah dah bagi aku perut kecik..pakai baju kurung pun boleh lagi..huhu.. xpe lah kan..anak aku ni malu2 ckit..huhu..xnak besarkan perut mama dia..hehe..tp berat naik mcm bsa jer..so, aku x yah risau asalkan baby ni sihat n membesar dgn sempurna...yg mber aku sorg lagi pgnant lebih kurang ngan aku mmg memboyot ar perut dia..tu yg org wat perbezaan kot..xpe lah Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik..mungkin xnak bagi aku susah2 sbb tau aku study kan..apapun alhamdulillah...

mmg bz sgt ar balik ni..nak kena satle byk urusan berkaitan dgn JPA.. dgn saksi, penjamin n mcm2 lagi..nasib lah hubby ada teman kan.. tp mmg penat sesangat..dah lah nak g satle kat bandar KT tu punya lah payah nak cari parking..mmg tensen sgt2..tp alhamdulillah dapat lah selesaikan semua...harap2 pas ni dipermudahkan lagi urusan.
gini rupanya hubby aku rasa bila dia balik kg jumpa aku..sian betul..dgn perjalanan yg ambik masa 7 8 jam nak sampai pastu dgn kena lalu ikut jalan yg sunyi malam2..lalu ikut ladang kelapa sawit yg sememangnya menyeramkan...baru aku rasa mcm mana dia rasa... insaf n terharu sekejap.. ni wat i bertambah syg kat u ni hubby..hahaha...ni aku dah 2 hari jadi x larat..sampai nak demam2 kes jalan jauh2 sgt..

skrg ni dah nak masuk mggu 29 kot..mggu dpn baru cek perut..skrg still kena check up berat n bp..harap2 smua ok lah..skrg ni pun aku tgk buntu samada nak extend ke x semester depan..rasa2 boleh kot kalu aku x extend...ambik sbjek ringan2 ckit..xleh lah nak ikut2 org...ikut kemampuan diri..final exam hujung bulan 4..insyaallah aku due pertengahan bulan 3. pastu dgr2 lah khabar semester 3 nanti stat bulan 9..x ke huru hara aku nanti? aku kena fikir betul2 ni..kdg sian gak kat baby nt..tp fikir..lg kesian kalu aku tggl dia lama2.. smg Allah mudahkan smua...amin...

k..gudbye....

Monday, December 13, 2010

alkisah kami...........

Salam...
dah 2 minggu dah aku duk kat melaka ni ngan en suami..baru rasa sronok sbb akhirnya dpt gak duk berdua2an..tp tu pun sebulan jer lah dpt mesra2 gini..pasni kena balik umt smula..hopefully dipermudahkan semua utk aku semester dpn.. sblm ni kawin2 terus duk jauh2..sbulan skali jer pun dpt jumpa..tp alhamdulillah dpt gak duduk sma2..
ermm..duduk sendiri ni kena lah masak sendiri..nasib lah dapat en suami yg x memilih bab makan2 ni..apa2 yg aku masak semua dia makan..x byk songeh..hehe..nak lak isteri dia ni bukan reti sgt bab2 masak ni..hentam jer..dipendekkan cite, kat rmh ni xde peti ais..pastu dapur pun kami guna yg gas butana tu jer..huhu..pastu masak smua pakai kuali..nasib baik mak aku dah pesan awal2 bwk kuali..kalu x msak guna periuk letrik jer kot..huhu.... apepun..best walau duk x semewah org duk kondo, tp yg pnting ape2 hal en suami sokmo ada..

ttg pregnant, skrg dah nak masuk 28 minggu..kira2 7 bulan lah..sekejap jer rasa.. masa ni lah hubby baru leh usap2 perut, dpt cakap2 ngan baby..n baby pun dah bagi respond kat suara abah dia tu..hehe..happy ye syg..alhamdulillah lah Allah bagi mudah semua kat aku..tp skrg ni cpt nak semput..tido malam pun asyik terjaga jer.. nak stat tido pun payah..takpe lah..blajar2 lah yer..nt anak terjaga tgh2 malam, aku gak kena bangun... ermmm..baru2 ni berat dah stat naik..huhu..terkejut aku dekat 3 kg naik..adui...pastu terus kena refer kat doktor..doktor lak suh monitor berat ngan bp every week..disbbkan aku kat melaka ni, so terpaksa tumpang kat klinik desa area sini2 ler..mula2 en suami suh g jasin, tp aku x confident jer rasa nak bwk kete manual dia tu masuk bandar..karang kan ada berpeluh2 kat trafic light..haha.. sudahnya, kitorg round2 jmpa lah satu klinik desa yg berdekatan... disbbkan en suami yg kena masuk keje awal2 pagi n kena check kilang tu (ntah keje mcm gane), so terpaksa lah aku g sengsorang...nasib ar ada keberanian gak nak bwk kete manual tu... dah lama x bawak kan..tu mcm x yakin..pastu, bila dah dpt stabilkan cluth n minyak, ape lagi..hehe..mula le aku pecut..

ermm..insyaallah bulan 3 aku akan deliver..hopefully semua selamat.. skrg ni tgh gak blajar2 n dpt ilmu ttg breasfeeding dari blog2 org lain..kita yg x reti ni kena lah byk blajar kan.. k lah..seronok rasa dapat membebel kat sini..

bubye...

Friday, October 29, 2010

imbas kenangan

Hai semua... (macam ramai yg singgah pun..huhu)

kali ni baru ler ada kesempatan nak tulis time aku kawin bln 6 ari tu... ermm..wat persiapan berbulan-bulan bagai nak rak..mcm2 bende kena wat..tmbah lah xde adik yg boleh aku kerah tnga..nasib time hari ltk telur kat bunga telur ramai ler anak2 buah yg sudi membantu...
Majlis akad nikah wat kat rumah jer..malam 4 jun 2010, aku sah jadi isteri org...terharu gak..sblm ni duk bercintan cintun..skrg, dah tukar status... byk lah tggungjawab yg kena aku pikul pasni..time akad nikah tu teruja la gak..tp frust sbb tok imam tu x pggil pun pgntin pmpn duk kat luar..cuma abg aku jer yg mari mtk aku sain kat borang nikah..huhu..tu ar..org tganu ni mmg cmtu time nikah, pmpn bsa duk dalam bilik jer..time baca taklik tu pun aku dgr dari dlm bilik jer..apa pun alhamdulillah semua berjalan lancar..skali lafaz jer, kami dah sah jadi suami isteri...




Waktu akad nikah.....




selepas ijab qabul...

Then, majlis kenduri kat rmh aku wat keesokkan harinya...5 hb 6 majlis kami... hehe.. mlm mmg aku x tido ar...bukan sebab tido ngan suami aku ek...tp xleh tido disebabkan daging lembu lambat smpai..daging sampai kul 12 lebih..keletung keletang abg2 ngan abg ipar aku duk siang daging tu..dkt kul 4 lebih baru aku tido..kul 5 lbh dah bangun dah..teruja nak jadi raja sehari..hehe

Alkisah hari kenduri, mak andam mari kul 10 lbh..kira makeup x lah vote sgt..still leh nmpak lagi muka aku..rombongan laki dtg kul 12 lebih..bolok gok aku sbb ramai ngat org..mber2 ramai datg..org ofis pun dtg dari jauh..tq to all...kami x sanding beriya pun..xde lah tepung2 twr tu semua..just ambik gmbar ngan family jer..
ptg g wat outdoor kat pantai blkg rmh aku ni..hehe..sampai ke mgrib g ambik gmbar..huhu..balik kene beleter..ye ar..org lain duk sbuk basuh periuk, aku g ambik gmbar..huhu..ala..skali skala je pun...



atas pelamin..malu2 konono..huhu

tu je lah sdkit sbyk cite time aku kawin..best2..rugi sapa kwin lambat..hehe..
tp yg pnting preparation utk kwin kena wat awal2..jgn last minit baru wat...kang kelam kabut..


sayang dia...muuahh

Thursday, October 21, 2010

muncul kembali

Assalamualaikum..

Ya Allah lama betul aku x update blog ni..walau xde sape2 baca, x kisah pon..asal leh aku luah perasaan..mcm2 benda dah jadi spnjg 5 bulan ni... bulan 6, aku dah sah jadi isteri kpd mohd khairul effendi..bulan 7, dpt tawaran smbung study kat umt n pada masa tu gak dapat tau good news..aku baru pregnant... syukur pada Mu Ya Allah...

Memang kami x merancang pun, dpt rezeki awal, alhamdulillah...tp kena betul2 kuat sbb kami suami isteri akan sntiasa duk jauh buat masa ni... skrg dah ptgahn bulan 10, aku dah 19 minggu pregnant..alhamdulillah Allah x uji aku ngan alahan yang teruk2..just xde selera nak makan mana..teringat kat en asben kot..hehe... berat pun turun jap ari tu..mungkin kes x selera + bz ngan kuliah dan lab yang belambak....tp skrg...huhu..selera bertambah2..pas makan rasa nak mengunyah lagi...sabar je lah..demi baby ni..kena ar mkn gak..tp kn kawal gak..nt 'setambun' jadinya..hehe...

Apa lagi ek? sekarang ni aku rasa sensitif sgt2...en asben ckp lebih kurang leh nangis beriya..sokmo lah nak berjuraian air mata ni..x tau lah nape manja sgt... Ye lah..kami dpt ckp pun mll telefon jer..dah lah xleh wat video call...hampeh tul lah kat estet jasin tu...dulu kita tgk je org duk jauh ngan asben derong..skrg ni bila turn sendiri..Ya Allah..betul2 dugaan..kena lah kuat semangat...tiap kali tgk org jln berdua2an ngan suami diorg, jeles nya lah rasa..kita xdpt wat mcm tu...
xpe lah mungkin Allah nak uji dulu...pasni harap2 dapat lah duk dekat2 ngan suami and duk kat rmh sendiri.....

Monday, May 24, 2010

program kesedaran pemuliharaan penyu

salam..dah lama aku x memblogkan diri..walau xde sapa2 yg baca, apa aku kisah..just utk aku catatkan pengalaman diri..esok2 kalu anak2 aku tgk, ha..ada gak peninggalan mak dia..huhu..melalut je aku ni..ermm..sebenarnya program ni dah jd nostalgia dah..wat bulan Mei hari tu..aku pun teragak2 nak pergi coz time tu lah ada exam PTK..aku yg baru jer servis 3 thun ni gatal tangan g isi borang nak pekse.. tup2 time dpt slip suh g, mcm x yakin lak..dengan silibus baru nyer..emmm..so, dengan ditambah godaan mber2 terutama kak yue n nina suh aku g Tioman, so...aku ambik kputusan g Tioman..hehehe...


~ Time ni muka happy lagi..x mabuk lagi...

Cite bab g tioman, naik feri kt Tg. Gemok, rompin..time mula2 naik ok lagi..layan tv dalam feri..lama2, datang lah hanyut..wat2 pejam mata sambil mulut terkumat kamit hisap cokelat..hahaha..nasib ler terlena..aku terjaga sbb kak yue mtk plasti..wah..time org dah mtk plastik, aku lak yg jadi lebih2..dengan berpeluh abis, gelora perut nyer..ahhh..sudah, tanda2 mabuk sudah datang..ambik gula2 dlm beg n kemam kuat2..haha..time tu, roti pun bau masam..eiii..benci btul ada perasaan gitu..
nasib ler x lama tu, sampai lah kat tioman, dengan rekod tak de sapa2 muntah kecuali ibu muntah setibanya di pulau tu..hehehe..


~~memasing muka pucat jer akibat mabuk laut~~

kat sana wat pertandingan mewarna utk budak2 tadika & pertandingan melukis bdk sek menengah..petang lak wat program pelepasan anak penyu agar kat TAT Tengku Intan.. punyer lah jauh nak sampai ke TAT tu..kena lalu ikut Berjaya dulu, baru sampai.. tp satu pengalaman yg best ler sbb dpt pegang anak penyu tu & lepas dia kat laut..ntah mcm mana lah agaknya nasib dia kat sana kan.. almaklumlah banyak pemangsa dia..

~Sukenyer dia nak mewarna ye...


~ sesi agihan anak2 penyu..seronok budak2 ni...~~~


~~penyu yang dah dilepaskan~~

sebelah malam, g intai penyu kat Pantai Juara..mula2 nina & K.yue x nak join..pas di pujuk, akhirnya derong g..hehe..naik 4wd g sana..fuhh..mencabar giler jalan dia..kalu org x pro mmg xleh bawak 4wd tu..silap2 buleh ngundur balik time naik bukit curam..dah lah sekeliling hutan tebal..takut gak..kan jumpa yg bukan2 kan..huhu.. perjalanan nak g Juara tu dalam 30 minit gak naik kete..jauh kan..dgn gelap lagi..g semata2 nak cari penyu...Tuan Syed TUMEC bagi tau, kalu bulan terang, bsa penyu dok naik..isk3..mmg xde pun masa kitorg ronda pantai tu sbb mmg bulan cerah..yg x sgka tu ada sorang minah salleh slamber je ronda pantai sorg2..hebat lah derong ni..wat keje sukarela lak tu..kalu kita, mpus xnak...so, mlm tu balik ngan hampa coz xde penyu pun kita jumpa kecuali JOE, penyu buta yang ada kat hatcheri kat Juara tu..


~~gambar gediks kitorg kat taman laut sblm balik ke darat~~

tu je lah pengalaman kitorg kat Tioman..time balik ok ckit sbb tido n semua penat..
k..see you next time..prepare for My Wedding....

Thursday, January 28, 2010

Mengilat toman di Rompin

semalam pergi Rompin coz ada site visit utk tender infra kawasan..pergh..letih siot..dlm kete hmpir aku mabuk lak..ntah knp..sblm ni x penah2 pun hanyut..msti kes mkn nasi minyak kenyang sgt kat tg.api pagi2 lagi..cepat2 telan panadol yg ready kat dlm handbeg aku..nasib hilang x lama pas tu..kalau x, mmg xde mood lah nak mengilat toman.. erm..perjalanan dari kuantan ke rompin tu pun lama gile aku rasa..nasib x drive sndiri..kalu x mau skit gile kaki aku..

dipendekkan cite..sampai lah kat area Selendang, Rompin dan time tu tauke kolam tu xde..just pekerja dia je yg ada..tp diorg dah tnjuk lah kolam utk kami sampling.. huhu..aku tgk je abg min ngan izuan lempar pancing..mula2 excited gile sbb toman tu terus jer menyambar pancing abg min..tup2..time nak angkat atas darat, terlepas lak..hahaha..enjoy jer lah.. Tujuan kami mengilat toman ni just utk sampling kolam tu jer..nak tau dia punye kepadatan n berat ikan secara purata..


~~gaya abg min mengilat toman~~

Kalau nak tau, kolam yg kami sampling tu dekat2 1 ekar gak lah..3/4 ekar kot.. dia masuk benih dalam 40,000 ekor. jangkaan hidup 30,000 ekor dan purata berat seekor dlm 4 kilo dalam masa 18 bulan..fuhh..lama kan nak ternak ikan toman ni..makan pun kuat giler..tauke dia cakap sekali bagi makan 2 tan ikan diberi..tp sekali sehari je lah.. cuma masa 1-3 bulan letak benih tu, dia bagi 3 kali sehari..


~~aku pun tunjuk bakat~~

utk pengetahuan semua, ikan toman ni cukup sensitif dengan petir..setiap kali petir, memang banyak ikan toman yang akan mati..perkara ni baru aku tau..tauke tu cakap, dia pernah belah ikan tu n tgk dia punye organ dalaman semua jadi cair..emm.. interesting..kena wat kajian gak kan, nape ikan toman sensitif ngan kilat ni.. mgkin sbb dia punya lateral line kat badan tu kot..hehe..memandai je aku ni...


~~antara toman yang berjaya dipancing~~

igt senang lah mancing dalam kolam ni..emm..rupanya payah jugak.. asyik terlucut je mata pancing tu..last2 ada dah bosan sgt2 rasa..dah lah panas sgt..smlm cuma dapat 8 ekor sampel jer..dan averange berat dlam 2.1 kg..ikan2 tu baru setahun..xleh jual sepenuhnya lagi..apa pun..penglaman ni mmg menarik utk dikongsi bersama...

Monday, January 25, 2010

Akuakultur Suatu Perniagaan

Bagi aku, sesape yang bergiat dalam akuakultur mmg mempunyai keberanian yg ckup tinggi..knp aku kata gitu??ermm..mmg byk risiko bila nak ternak benda hidup, especially benda hidup dalam air..byak faktor2 yang kena ambik tau..antaranya Oksigen terlarut, suhu, pH, amonia dll..so, terlalu banyak risiko yang perlu kita hadapi untuk jadi seorg penternak akuakultur yang berjaya..



Kat pahang, memang banyak projek2 ternakan ikan dibuat di sepanjang sungai di Pahang ni..memang aku sallute kat diorg yang berani ambil risiko..tp memang keuntungan berbaloi2 lah..cuma utk permulaan mmg agak costing coz kena sediakan infra yang lain2 kos..dah merata2 tempat dah aku jelajah kat pahang ni dan aku dapati mmg penternak akuakultur kat pahang ni rajin2 berusaha.. kolam kat belakang rumah pun akan dibuat ternakan utk makan sendiri..bagus dah tu..dapat menambah protin utk kegunaan sendiri..


(sebelum terjun dalam bidang ni..pastikan ilmu dah ada)

Dari kajian FAO pun, dijangka permintaan terhadap ikan ni akan meningkat kepada 50 kg seorg setahun..bayangkan betapa banyaknya kita makan ikan..mungkin kita x sedar kan..kita mgkin akan pikir..xkan lah aku makan banyak tu..tp kita kurang sedar..yg sebenarnya, byk makanan skrg ni smua berasaskan ikan..contohnya yong taufu kat pasar malam tu..ermm..semua tu based dia ikan..just tacap2 jer perisa utk jadi ketam lah..sotong lah and so on...sbb tu aku ckp, bidang ni memang berpotensi utk diterokai..

cuma..kita perlu pandai ambik peluang utk grab that opportunities.. kalu kita dapat manage kita punyer projek n dapat cari marketing yg stabil...insyaallah.. memang akan dapat pendapatan lumayan lah..


(Best tengok permandangan petang2 gini...)

so..kita jmpa lagi di lain waktu..bye..

Wednesday, January 20, 2010

My Engagement..

Alhamdulillah...akhirnya aku menjadi tunang kepada Effendi..19 Disember 2009 majlis tunang diadakan di rumah aku kat Marang..majlis tunang tu wat sederhana jer dan just jemput sedara mara tersekat je..hantaran pun simple jer...hopefully hubungan kekeluargaan antara family aku ngan ngan family dia lepas ni akan bertambah erat lagi.. dan semoga jodoh kami berpanjangan dan kekal sehingga ke akhir hayat kami...amin...

~~Saat disarungkan cincin bakal mertua..huhu~~


~~Posing ayu gitu..ahaks~~


~~Hantaran aku untuk si Dia~~


~~Aku dan Dia..Gambar after editing by me~~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...