~Ahlan Wasahlan~

selamat datang.......

Tuesday, October 13, 2009

~**Kenduri Time**~

skrg ni kan..time2 raya jer mesti ramai org kawen..aiii..pada mana2 mber yg kwin time raya tu, sorry lah kalu aku x gi..maklum lah sibuk kat rmh n jalan rmh sdra mara..raya ke 3 baru ni, spupu aku pun ambik ksmpatan nk tng..so, ktorg konvoi ler ramai2 g meminang bagi pihak dia.. jauh lah gak..kira2 sejam jgk lah dr my hometown..rmh pihak pmpuan tu kat Felda Jerangau Barat,..Ganu lagi ah..x lari jauh pun kalu puak2 aku ni kawin..huhu..org seangkatan ni sng ckit..

ni antara brg2 hantaran dari pihak pmpuan..

mak sdra aku yg happy nak trm menantu..huhu

ni aku rasa msti dia tgh cuak giler time nih..kena posing ayu2 gitu..


ni wakil2 lah tgh duk bincang..apa ntah diorg duk ckp..aku x ambik port pun..haha..sbb debor..mcm aku lok nk tng..wahaha..



ni antara barang2 hntrn yg dibwk utk pihak pmpn..wat hok simple jer...

Sunday, October 11, 2009

Raya time.......

sempat lagi posing ngan spupu2 n mber aku..

eh2 diorg ni..sibuk jer nk gmbar ngn mak su dia.nk posing sorg pun xleh..

Ni askar2 dari serawak..ramai lagi x msk gmbar nih..


selamat hari raya buat smua..rasanya lum terlambat utk wish selamat hari raya..sbb still in bulan syawal kan..aku mtk maaf lah kalau ada terkhilaf mana2 yer..sbg manusia, mmg x lepas dari melakukan kesalahan..

erm..just nak kongsi pglaman time hari raya hari tu..mcm bsa org lain wat, pas subuh, g kubur arwah ayah n abang dgn mak aku..mmg terasa sgt kesdihan time nak baca yassin tu,..tp kena kuat lah jgk..paling terasa sbb arwah abg menggal time raya tahun lpas..tu yg rasa sedih sgt.. apa pun, doa kan supaya roh arwah ayah dan abang ditempatkan dikalangan org2 beriman...

pas balik dari ziarah kubur, tlg mak kat dapur..aku jer lah yg kena wat keje pun..kakak2 aku smua duk sibuk ngan anak2 depa..fuh...mmg kalu kms rmh pun, diorg2 smua lah yg akn buat sepah balik..bskut raya pun aku ltk pas diorg smua tido..hehe..

time bagi duit raye yg paling best skali..disebabkan diorg x beratur, maka jam lah jadinyer keaadaan..dah lah nak pggl nama sorg2 tu pyh..nama dekat2..bertukar2..nasib x terbagi duit raya dua kali..diorg ni pun ngelat..ada nak salam 2 3 kali..hehe..aku leh cam lah muka korg..jgn nak main tipu yer..menu utk pagi raya tu..mak aku wat nasi minyak specel dari marang..best... hehe.. raya kali ni kitorg smbut sdrhana je lah..sbb masih terasa kehilangan arwah abg thun lps..
apa pun..raya kat kampung halaman aku, MARANG..memang sronok...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...